Havalı Şeyler Özel: LEGO Thor Çekici / Mjölnir – 76209

Aslında yurt dışındaki videolar ve bizde de birkaç örneği (Beyinci Doktor’u başarılı buluyorum) gibi LEGO setlerinin videolarını çekmek istiyorum. Ancak henüz video sistemimi kuramadığımdan set için blog yazısı yazmak istedim. Videolar güzel ama insan bazen yazılı kaynaklar da arıyor ki LEGO hakkında yazılı yurt dışı kaynakların da büyük bir kısmı setlerin duyurusuyla ilgili, haber tadında içerikler. Yapılan setlerle ilgili videonun yazılı hallerine pek rastlamadım. Eskiden şu anki birçok sosyal mecra yokken ya da bu kadar insanı barındırmıyorken Flickr üzerinden insanların LEGO setlerine bakardım. Resim altlarında deneyimleriyle ilgili minik notlar yazarlardı, bir nevi blog niteliğinde.

76209 kodlu LEGO Thor’s Hammer / Thor’un Çekici setiyle tanışmam biraz tesadüfi oldu. Bir seti aramak için LEGO’nun İngilizce sitesini gezerken yakında çıkacak setlerin içerisinde bu seti görmüştüm. Daha önce hiç duymadığım ve görmediğimden, bildiğim kadarıyla LEGO sosyal medyalarından da paylaşılmadığından oldukça şaşırmıştım. Ben baktığımda sanırım Şubat sonuydu, setin çıkış tarihi olarak da 1 Mart yazıyordu. İlk Kanyon ziyaretimde de setin ne zaman geleceğini sordum ve geldiğinde haber vermeleri için ismimi bıraktım. Sonrasında Mart’ın ilk haftasında birkaç kez daha ziyaret ettim geldi mi diye ama setin gelmesinin Türkiye’ye Mart’ın sonunu bulabileceğini söylediler. 18 Mart günü telefon çaldı setiniz geldi diye, ben de koşarak soluğu Kanyon mağazasında aldım.

Şu ana kadar birçok LEGO seti alıp yapmanın yanı sıra, bir de kıyamadığım setlerim var. Öncellikle UCS seti olan Millennium Falcon‘un yanı sıra son çıkan Ghostbusters aracı Ecto-1, Daily Bugle seti ve F.R.I.E.N.D.S. Central Perk seti kıyamadığım setler. Bunları çok isteyip aldıktan sonra resmen paketinden açmaya kıyamama durumu oluştu. O yüzden de şu sıralar direkt yapmak üzerine yeni set arayışındaydım ki Thor çekici seti ilgimi fazlasıyla çekti.

Öncelikle şunu söylemek istiyorum ki LEGO’nun şu ana kadar çıkardığı en ilginç setlerden biri olmasının yanı sıra, belki de en kullanışlı LEGO seti olmuş. Yapmasına ayrı bayıldım, kullanılabilir olmasına ayrı. Kullanılabilir olmasına diyorum çünkü bu LEGO seti aslında bir DIY (Do It Yourself akımından geliyor) Mjölnir olmuş. Hasbro’nun çıkardığı Mjölnir oyuncaklarından çok daha farklı olarak aynı deneyimi yaşatan ama tamamen kendinizin yaptığı bir set.

Ne kadar sağlam?

Normalde LEGO setleri hassas olur, görüntüde muhteşem ama deneyimde bazı setlerin parçaları hızlı bir şekilde kopabilir. Ki bu kötü bir özellik değil, çünkü LEGO’nun çıkış noktası zaten parçaları kolaylıkla çıkarıp istediğiniz şekilde tekrar düzenleyebilmenizi sağlamasıdır. Çocukken Almanya’dan annemin getirdiği bir gemi vardı ki gerçekten de suda yüzebiliyordu. Küveti doldurup her banyo öncesi LEGO geminin üzerindeki tasarımı değiştirip öyle yüzdürürdüm. Konuya dönecek olursak, LEGO’nun sonradan çıkardığı display setler olarak da bilinen oynamaktan daha çok sergileme amaçlı setleri biraz daha sağlam yapıya sahiptirler. Ancak Thor çekici sağlamlıkta farklı bir boyut olmuş. Hatta gördüğünüzden beri kafanızda eminim bununla adam dövülür mü diye düşünmüşsünüzdür. Evet, muhtemelen dövülür 🙂

Şaka bir yana hem ağır hem de yapılış bakımından çok sağlam bir set. Üstteki metal görünümlü baş kısmı, sapından bağımsız değil. Benim ilk gördüğümde merak ettiğim konu buydu. Zira eğer baş kısmı sapından ayrı yapılır sonradan birleştirilirse, o zaman elde tutulduğunda bile çıkma ihtimali olurdu. Seti henüz satın almadan önce yurt dışı videolarından gördüğüm kadarıyla insanlar rahatça ellerinde tutuyor hatta rahat bir şekilde sallıyorlardı. Sebebini seti yaparken çok daha anlıyorsunuz. Çünkü sapın iç iskeleti ile baş kısmı içten birbirine bağlı ve bu iskelet üzerine başın montajını yapıyorsunuz. Başın da hafif eğri olan uç kısımları ayrıca yapılıp takılsa da düz yüzey montesinde o parçaları da birbirine bağlıyorsunuz. Yani çok sert cisme vurmadığınız sürece, yastıklara vs vurmak için oldukça sağlam bir set ortaya çıkıyor. Setin tek zayıf tarafı en altındaki lastik kayışı. Sakın ola oradan tutmaya kalkmayın çünkü orası tutmalık değil, tamamen göstermelik bir kısım. Sap kısmının da iskeleti daha yapılırken o kadar güvenli hissettiriyor ki, özellikle sapı yaparken bir ışın kılıcı tuttuğunuzu hayal edebilirsiniz.

Aslında büyüklere yönelik bir sergi seti olsa da Thor çekici seti kimse yokken alıp sağa sola savuracağınız bir set olmuş. Evinizde ya da ofisinizde sergilerseniz mutlaka misafirleriniz deneyimlemek isteyecektir.

Boyutları nasıl?

929 parçadan oluşan setin yapımı yaklaşık 2-2,5 saat civarı sürdü. Tüm deneyim olarak çok zevkliydi. İnternette daha önceden izlediğim birkaç videoda sap kısmını yapmanın biraz sıkıcı olduğu söylenmiş ancak ben buna katılmıyorum. Ne kadar tekrar eden parçalar olsa da yapması keyifli, birleştirmesi ise tatmin ediciydi. Bu yüzden tüm deneyime 5 üzerinden 5’i rahatlıkla verebilirim. Standından bağımsız olarak çekicin yüksekliği 46 cm, genişliği ise 15 cm. Ağırlığını ölçmedim ama dambıllarla kıyaslarsam sanırım 2-3 kilo arası olabilir. LEGO seti için ağır, ele oturan bir set.

Setin yanında bir sergileme standı geliyor ki bu sanırım ilk Thor filmindeki sahnenin canlandırması. Ayrıca iki farklı yüze sahip Thor mini figürü ile küçük bir sergi standı geliyor. Bu stantta filmlerdeki eşyalardan Sonsuzluk Eldiveni, Tesserac ve Odin’in sönmeyen ateşi bulunuyor.

76209 Thor’un Çekici seti 1799 TL fiyat etiketiyle LEGO Store’da satışta.

76209 - LEGO Thor'un Çekici

76209 - LEGO Thor'un Çekici
5 5 0 1
LEGO'nun 929 parçalık, 46 cm yüksekliğe sahip Thor'un çekici (Mjölnir) seti hep yapması, hem sergilemesi, hem de oynaması bakımından en eğlenceli LEGO setlerinden biri.
LEGO'nun 929 parçalık, 46 cm yüksekliğe sahip Thor'un çekici (Mjölnir) seti hep yapması, hem sergilemesi, hem de oynaması bakımından en eğlenceli LEGO setlerinden biri.
5/5
Puan
Total
0
Paylaşım
Benzer İçerikler